Rode bessen gebakjes

Heb je geen zin in een grote punt taart? Dan zijn deze rode bessen gebakjes van @x_alaans_bakery_x ideaal! Gemaakt van harde wenerdeeg, rode bessen bavaroise, witte chocolade ganache en gedecoreerd met brownie en Italiaanse meringue. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook iets heel lekkers!

Ingrediënten:

Deeg

  • 75 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 25 gram suiker
  • 0,5 ei
  • Snufje zout

Witte chocolade ganache

  • 100 gram witte chocolade
  • 50 ml slagroom

Rode bessen bavaroise

  • 100 gram rode bessenpuree
  • 100 ml slagroom
  • 15 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Brownie

  • 115 gram boter gesmolten
  • 1 eidooier
  • 165 gram suiker
  • 60 gram pure chocolade gesmolten
  • Snufje zout
  • 65 gram bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 ei

Italiaanse meringue

  • 1 eiwit
  • 75 gram suiker
  • 20 ml water
  • Snufje zout
20231228_140654

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Voeg de boter en suiker toe aan een beslagkom. Klop deze zacht samen. Voeg vervolgens het ei en zout toe en klop dit tot een geheel. Voeg de bloem toe en mix tot het een deegbal vormt. Leg het deeg in de koelkast voor +/- 30 minuten. Rol vervolgens het deeg uit tot 3 mm dikte en steek uit in rondjes van 8 cm. Bak het deeg in de oven af in 10 à 15 minuten. Laat de deegrondjes vervolgens helemaal afkoelen.

  2. Smelt de chocolade en slagroom in de magnetron. Meng goed door en laat voor 1 uur uitharden in de koelkast. Doe de ganache in een spuitzak.

  3. Wel de gelatine in ruim koud water. Klop vervolgens de slagroom met suiker lobbig. Smelt de gelatine in een pan met aanhangend vocht. Meng hierna de gelatine door de puree en spatel de puree door de slagroom. Giet de helft van het mengsel in de 2 ringen met acetaatfolie en smeer de zijkant er goed mee in. Verdeel de witte chocolade ganache en vul de ring verder met de bavaroise. Strijk glad en vries de gebakjes goed in.

  4. Zet de temperatuur van de oven terug naar 175 ℃. Klop het ei, de eidooier, suiker en zout tot een luchtig geheel. Smelt de boter en chocolade en roer deze erdoor. Voeg de bloem en cacaopoeder toe. Bak de brownie in een lage vierkante vorm en bak deze voor 35 minuten op 175 ℃. 

  5. Kook het water en de helft van de suiker tot deze een temperatuur van 118 ℃ bereikt. Klop het eiwit en de rest van de suiker en zout tot een luchtig geheel. Klop vervolgens op een lage stand het suikerwater door het eiwit. Klop het eiwit op hoge stand en spuit op. Brand de meringue.

Ben jij geïnspireerd door deze content? Bekijk dan één van onze andere blogs hieronder. Of volg ons op Instagram @Berrybrothers.nl en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wil je graag jouw bessennieuws of creatie met ons delen? Gebruik dan de hashtags: #berrybrothers #berrybrothersrecepten. Tot de volgende keer!

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar boven

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek