Panna cotta met rode bessen compote

Panna cotta is een Italiaanse dessertklassieker en betekent letterlijk ‘gekookte room’. Het is makkelijk zelf klaar te maken en is heerlijk met een compote van onze rode bessen. Ga jij dit recept van @vlaflipcakery maken? 

Ingrediënten:

Panna cotta

  • 3,5 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 1/2 vanille stokje
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Rode bessen compote

  • 200 gram rode bessen
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 60 ml water
foto2

De bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de panna cotta. Week hiervoor de blaadjes gelatine voor 10 minuten in koud water. Zet 4 glaasjes klaar.

  2. Verwarm de slagroom met het merg van een half stokje vanille en de fijne kristalsuiker. Leg ook het vanille stokje erin. Wanneer het tegen de kook aanzit, knijp dan de blaadjes gelatine uit en meng deze door de warme slagroom.

  3. Verdeel het mengsel over de 4 glaasjes en zet deze voor minstens 4 uur in de koelkast.

  4. Maak nu de rode bessen compote. Doe de ingrediënten in een kleine pan en laat deze voor bijna 10 minuten zachtjes koken. Druk ondertussen de rode bessen een beetje kapot. Laat de compote vervolgens afkoelen.

  5. Verdeel de compote over de panna cotta en serveer. Enjoy!

Ben jij geïnspireerd door deze content? Bekijk dan één van onze andere blogs hieronder. Of volg ons op Instagram @Berrybrothers.nl en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wil je graag jouw bessennieuws of creatie met ons delen? Gebruik dan de hashtags: #berrybrothers #berrybrothersrecepten. Tot de volgende keer!

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar boven

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek