Mini pavlova’s met rode bessenbavarois

Meestal wordt de pavlova in het groot gemaakt, maar @marja_foodcreations koos er voor om individuele mini-pavlova’s te maken. Dit dessert is prima voor te bereiden: de kleine pavlova’s bak je een avond van te voren en je maakt ze last-minute af met de topping. Dit recept maakt 6 mini pavlova’s.

Ingrediënten:

Pavlova’s (6 stuks)

  • 2 eiwitten
  • 80 gram fijne suiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena

Banketbakkersroom

  • 250 gram volle melk
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 40 gram fijne suiker
  • 1 vanillestokje

Rode bessenjam

  • 250 gram rode bessen
  • 80 gram fijne suiker
  • Scheutje water

Rode bessenbavarois

  • 250 gram slagroom 35% vet
  • 2/3e van de rode bessenjam

Garnering

  • 50 gram rode bessen van Berrybrothers
  • Rozemarijntakjes
  • Poedersuiker
Pavlova 2

De bereidingswijze:

  1. Verwarm voor de pavlova’s de oven voor op 90 graden. Klop in de tussentijd de eiwitten in een vetvrije kom en voeg beetje bij beetje de fijne suiker toe. Klop net zolang tot het eiwit stevig is en glanzende pieken heeft.

  2. Voeg de azijn en maïzena toe en meng kort door. Vouw de poedersuiker met een spatel voorzichtig door de eiwitten. Doe daarna het eiwitmengsel in een spuitzak met een kartelmondje.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit het eiwitschuim in desgewenste vorm. Zet het in de oven voor ongeveer 2 uur. De pavlova’s zijn goed als ze los van het papier komen. Laat de pavlova’s afkoelen in de uitgezette oven.

  4. Doe voor de banketbakkersroom de melk, 20 gram suiker en het merg van het vanillestokje in een pang. Breng dit aan de kook. 

  5. Roer de eidooiers met 20 gram suiker en de bloem tot een glad papje. Voeg een scheutje warme melk uit de pan toe en roer goed door. Giet dit daarna terug bij de hete melk en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken. Blijf goed roeren om aanbranden en klontjes te voorkomen.

  6. Stort de banketbakkersroom op een bord en dek het af met plasticfolie. Laat het goed afkoelen en zet het daarna in de koelkast.

  7. Rijg voor de rode bessenjam de rode bessen van de takjes en doe ze samen met de suiker en het water in de pan. Laat dit enkele minuten goed doorkoken. Pureer het mengsel en wrijf het door de zeef. Laat dit afkoelen.

  8. Klop voor de rode bessenbavarois de slagroom stijf en meng dit met 2/3 van de rode bessenjam. Doe de bavarois in een spuitzak met een kartelmondje. 

  9. Vul de pavlova’s met de banketbakkersroom en smeer daarover een laagje rode bessenjam. Spuit vervolgens de pavlova’s mooi op met de rode bessenbavarois. Decoreer met rode bessen, een takje rozemarijn en poedersuiker.

Ben jij geïnspireerd door deze content? Bekijk dan één van onze andere blogs hieronder. Of volg ons op Instagram @Berrybrothers.nl en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wil je graag jouw bessennieuws of creatie met ons delen? Gebruik dan de hashtags: #berrybrothers #berrybrothersrecepten. Tot de volgende keer!

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar boven

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek