40 jaar Berrybrothers

Berrybrothers bestaat in 2020 40 jaar! Het bedrijf is in 1980 opgericht door Jan en Karin van Zuilen in de Betuwe. Aangezien deze locatie niet genoeg groei potentie had, is in 1990 besloten om uit te wijken naar Roggel, te Limburg. De locatie in de Betuwe werd overgenomen door de broer van Jan; Albert van Zuilen. Nu 40 jaar na data, is het bedrijf overgenomen door de kinderen van Jan en Karin. Genoeg is er gebeurt in de afgelopen 40 jaar, kijk je mee?

De start van Zachtfruitkwekerij van Zuilen

1980 – de Betuwe, Zachtfruitkwekerij van Zuilen B.V. is een feit! De kwekerij beslaat zo’n 3 hectare grond waarop verschillende soorten zacht fruit worden geteeld zoals aardbeien, frambozen en natuurlijk de rode bes!

Start van het verkopen op de veiling

1990 – de behoefte is bij Jan en Karin ontstaan om de kwekerij uit te breiden. Helaas is dit niet mogelijk op de huidige locatie, dus begint de zoektocht naar een nieuwe locatie mét uitbreid mogelijkheden! Deze zoektocht brengt de familie van Zuilen naar Limburg, Roggel. Daar ligt een stuk grond van 10 hectare vrij. De broer van Jan, Albert van Zuilen en zijn vrouw Wieke nemen de locatie in de Betuwe over. Een samenwerking tussen de twee broers ontstaat al snel. 

1995 – het derde en laatste kindje wordt geboren, dit keer is het een meisje genaamd Franciene. Samen met haar twee broers groeien ze op bij de kwekerij. Het heerlijke zacht fruit wordt de kinderen met de paplepel ingegoten! Het is dan ook niet gek dat vele vrij dagen worden rondgebracht op en rondom de kwekerij; lekker pap helpen!

Overzicht van de geschiedenis van familiebedrijf Berrybrothers

2005 – Nijs en Gerco maken hun intrede in het bedrijf. Gerco wordt hoofd teelt en Nijs houdt zich bezig met de verkoopprocessen en het perceel in Portugal wat in 2010 is overgenomen. Ook wordt de naam gewijzigd naar Berrybrothers; het is immers echt een familiebedrijf! Het familiebedrijf wordt in 2011 compleet wanneer ook Franciene komt werken bij Berrybrothers. Door de groei van de kwekerij en de specialisatie in rode bessen weet Berrybrothers de enige leverancier van rode bessen aan de Albert Heijn te worden. Samen met de frambozen, bramen, blauwe, witte en zwarte bessen is Berrybrothers een grote speler geworden binnen de zacht fruit. 

 

2020 – de Berrybrothers bestaan 40 jaar! Veel is er veranderd in de 40 jaar, maar dit heeft alleen maar positieve invloed gehad op de kwaliteit van het fruit. Voor de toekomst wil het bedrijf gaan groeien in de kwaliteit van het fruit en niet de kwantiteit. Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Berrybrothers? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de leukste informatie.

Scroll naar boven

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek