De Berrybrothers

In 1980 is familie van Zuilen begonnen met het telen van zachtfruit in Zoelmond, de Betuwe. De ambities van Jan en Karin, de ouders van Gerco, Nijs en Franciene, waren groot, te groot voor de locatie in de Betuwe. Dit is de reden dat Jan en Karin zijn uitgeweken naar Roggel, Limburg. Het bedrijf in de Betuwe werd overgenomen door de broer van Jan, Albert, die als productie locatie aangesloten bleef met de teelt van bramen en rode bessen. Inmiddels hebben de kinderen van Jan en Karin samen het familiebedrijf overgenomen; Berrybrothers!

 

Alle drie de kinderen hebben verschillende kwaliteiten waardoor ze elkaar perfect aanvullen om het zachtfruit bedrijf te runnen. Want een zachtfruit bedrijf te runnen waar (in de zomer) tot wel 300 man werkzaam zijn, dat doe je niet zomaar!

 

Gerco, links op de foto, is verantwoordelijk voor de teelt. Planten, groeien, oogsten en kwaliteit controles uitvoeren zijn taken die Gerco kan dromen. Buiten het uitvoeren van de ‘standaard’ taken die behoren tot zijn takenpakket, kijkt Gerco graag verder om processen te verbeteren en automatiseren. Door het toepassen van moderne technieken wordt er gezorgd dat het zachtfruit wordt geteeld op de beste en meest milieubewuste manier!

“Wij telen al ons zachtfruit in eigen huis met behulp van de meest moderne technieken en controleren onze producten nauwkeurig. Als hoofd teelt in Roggel ben ik verantwoordelijk voor het leveren van topkwaliteit!”

Nijs, rechts op de foto, is verantwoordelijk voor de afzet. Iedere dag ‘opent de markt opnieuw’, dit betekend dat er iedere dag verkocht kan worden. Nijs staat in contact met de oogst en de klanten. De telefoon van Nijs staat nooit uit en (gelukkig) weten genoeg mensen hem hierop te bereiken. Buiten het verkopen van de oogst, is het ook belangrijk dat er goed contact is met de relaties van Berrybrothers, een klantenbezoek op zijn tijd staat dan ook vaak gepland.

Wij volgen de ontwikkelingen in de markt op de voet en zetten onze kennis en ervaring graag in om alle zorg uit handen te nemen. Nee komt niet in mijn woordenboek voor, ik zoek altijd naar een passende oplossing voor onze klant!”

Broers Gerco en Nijs met frambozen in de hand

Wist je dat . . .

  • de Berrybrothers meerdere teeltlocaties hebben, dit zorgt voor risico spreiding.
  • Gerco en Nijs een tweeling zijn? Ze zijn jarig op 29 november en wilde al op jonge leeftijd zachtfruitteler worden.
  • Gerco en Nijs beide vernoemd zijn naar de vaders van Jan en Karin.
  • de ouders van de Berrybrothers hebben het bedrijf overgedragen, maar zijn zeker nog actief!
  • Gerco, Nijs en Franciene alle drie kinderen hebben die graag rondlopen op het bedrijf en van het lekkere zachtfruit snoepen.
  • de partners van Nijs, Gerco en Franciene ook werkzaam zijn binnen het bedrijf.
  • de tweede generatie van Albert en Wieke, Teun en Gijs, de ambacht willen leren binnen het bedrijf in de Betuwe.
  • achter de Berrybrothers een gezellig en gemotiveerd team staat die gezamenlijk zorgen voor een succesvol eindresultaat!
Gerco, Franciene en Nijs, de eigenaren van familiebedrijf Berrybrothers

Franciene, de zus van de brothers, is ook werkzaam binnen Berrybrothers. Ondanks dat ze niet dagelijks met al het lekkere zachtfruit bezig is, is Franciene wel een belangrijke spil binnen het bedrijf. Zij zorgt namelijk voor de administratie en de boekhouding. Een belangrijke taak voor een groeiend en innoverend bedrijf!

“Wij waarderen ons personeel enorm en vinden het dan ook belangrijk dat alles goed geregeld is. Ik zorg voor de administratieve afhandeling van de verloning. Daarnaast ben ik uw contact persoon voor alle zaken omtrent de boekhouding.”

Wil jij meer informatie over de werkzaamheden van de Berrybrothers? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Lekker leesvoer

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar boven

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek