Rode bessenpudding

Een lekker toetje/dessert maken hoeft echt geen hogere wiskunde te zijn. Dat bewijst dit recept van @tuttitatum! Goed om te weten: deze pudding is volledig vegan, dankzij de agar agar poeder die gebruikt is in de plaats van gelatine.

Ingrediënten:

  • 200 gram rode bessen
  • 200 gram frambozen
  • 350 ml water
  • 4 el suiker 
  • 1 tl agar agar poeder
  • 5 druppels vloeibare stevia
  • Rood fruit, voor decoratie
  • Kokosrasp, voor decoratie
BB_Influenceractie-tuttitatum website

De bereidingswijze:

  1. Doe de rode bessen en frambozen, het water en 1 eetlepel suiker in een pannetje en zet het vuur aan. Kook zachtjes voor zo’n 25 minuten. Het fruit moet helemaal zacht zijn en het water is nu roze gekleurd. 

  2. Gebruik een zeef om het fruitsap op te vangen en de vruchtjes eruit te halen. Leg nu een kaasdoek in de zeef en stamp met een lepel op de vruchtjes, zodat je al het sap ook opvangt.

  3. Breng het sap opnieuw aan de kook, voeg het overige suiker, de agar agar poeder en de vloeibare stevia druppels toe en roer met een garde totdat het poeder is opgelost. Laat nog een paar minuutjes doorkoken, waarbij je steeds goed blijft doorroeren.

  4. Zet het vuur uit en giet de jelly in de glaasjes. Zet de glaasjes voor minimaal een paar uur in de koelkast om op te stijven. Wanneer de jelly is opgesteven, versier je deze met vers fruit, fruitsnoepjes en geraspte kokos.

Ben jij geïnspireerd door deze content? Bekijk dan één van onze andere blogs hieronder. Of volg ons op Instagram @Berrybrothers.nl en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wil je graag jouw bessennieuws of creatie met ons delen? Gebruik dan de hashtags: #berrybrothers #berrybrothersrecepten. Tot de volgende keer!

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar boven

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek