Meringuetaart met rode bessen

Vers fruit, luchtige room en krokante meringue: dit recept van @rianneswereld is een feestje voor je zintuigen!  Perfect voor wanneer je veel mensen op bezoek krijgt. 

Ingrediënten:

  • 4 eiwitten
  • 225 gram suiker
  • 6 tl maizena
  • 1 tl witte wijn azijn 
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram rode bessen
  • 150 gram blauwe bessen
  • Handje rode druiven
20231222_143652

De bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 150 ˚C. 

  2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije klopper tot zachte pieken. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt.

  3. Doe de maizena door een zeef en vouw dit met een spatel door de eiwitten samen met de azijn.

  4. Op een bakplaat met bakpapier leg je het eiwit ongeveer in een cirkel van 18 cm diameter en doe dit in de oven.

  5. Zet direct de oventemperatuur naar 120 ˚C en laat de pavlova er een uur in staan. Doe de oven uit en laat volledig afkoelen in de oven.

  6. Als het eenmaal afgekoeld is kun je de pavlova voorzichtig van het bakpapier afhalen en op een mooie schaal leggen en decoreren met het verse fruit en evt. gescheurde kruidenblaadjes.

Ben jij geïnspireerd door deze content? Bekijk dan één van onze andere blogs hieronder. Of volg ons op Instagram @Berrybrothers.nl en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wil je graag jouw bessennieuws of creatie met ons delen? Gebruik dan de hashtags: #berrybrothers #berrybrothersrecepten. Tot de volgende keer!

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar boven

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek