Yoghurt panna cotta met rode bessensaus

De welbekende panna cotta, maar dan met yoghurt! @zoet.enzo maakte voor ons het recept voor deze frisse variant op het Italiaanse dessert. In combinatie met de rode bessensaus is dit een lekker én licht nagerecht. Volg onderstaand recept en maak de panna cotta in kleine vormpjes of in één grote (pudding)vorm.

Ingrediënten:

Panna cotta (6-8 personen)

  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 gram slagroom
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram suiker
  • 2 el lemon curd
  • 20 gram citroensuiker (te vervangen door suiker en citroenrasp)
  • Handje rode bessen voor garnering

Rode bessensaus

  • 150 gram rode bessen
  • 2 à 3 eetlepels geleisuiker (al naar gelang de gewenste dikte)
2023- panna cotta staand

De bereidingswijze:

  1. Voor de bereiding van de panna cotta week je eerst de gelatine in koud water. Vervolgens breng je de slagroom met de suiker, citroensuiker en lemon curd aan de kook. Zodra het geheel aan de kook is, haal je dit van het vuur en voeg je de geweekte gelatine toe. Roer dit goed door.

  2. Roer het slagroommengsel in delen door de Griekse yoghurt tot alles goed gemengd is. Giet het mengsel in een puddingvorm en zet in de koelkast voor minstens één nacht. Los de panna cotta op een bord. Tip: dit gaat het makkelijkst door de puddingvorm kort in heet water te houden.

  3. Breng voor de saus de rode bessen en het geleisuiker aan de kook. Kook dit geheel voor een paar minuten door. Pureer de saus en haal door een zeef. Laat afkoelen tot gebruik.

  4. Garneer voor het serveren de panna cotta met de saus en extra rode bessen.

Ben jij geïnspireerd door deze content? Bekijk dan één van onze andere blogs hieronder. Of volg ons op Instagram @Berrybrothers.nl en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wil je graag jouw bessennieuws of creatie met ons delen? Gebruik dan de hashtags: #berrybrothers #berrybrothersrecepten. Tot de volgende keer!

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar boven

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek