Deze scones met rode bessen zijn de perfecte aanvulling tijdens de paasbrunch! Combineer ze met sinaasappelcurd voor de ultieme smaaksensatie. Dit recept is ontwikkeld door Linda van Snoepgezond.Β
IngrediΓ«ntenΒ
(voor 7 Γ 8 stuks) :Β
Β
Β
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 40 gram zachte (plantaardige) roomboterΒ
- 100 milliliter (plantaardige) melk
- 50 gram eiΒ
- 40 gram suiker(vervanger)Β
- 50 gram rode bessen

Bereidingswijze:Β
Β
- Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier.Β
- Voeg alle ingrediΓ«nten, behalve de rode bessen, toe aan een kom. Kneed de ingrediΓ«nten rustig door elkaar. Het is voldoende zodra het deeg samenhangt.Β
- Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 centimeter of een met bloem bestoven werkblad. Draai het deeg regelmatig om. Laat circa 10 minuten rusten.Β
- Steek met een ronde uitsteker plakjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je het deeg opnieuw uitrolt, dient het eerst weer 10 minuten te rusten.Β
- Bestrijk de bovenkant van de scones met losgeklopt ei of een beetje melk.Β
- Verlaag de oventemperatuur naar 220 graden Celsius en schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven.Β
- Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Serveer met sinaasappelcurd.