Sangria granita

Sangria granita

Ken jij de sangria granita al? De Cooking Queens hebben de authentieke rode Sangria omgetoverd in een Italiaanse granita, en met succes!

De Cooking Queens hebben hun Italiaanse roots gecombineerd met de Spaanse Sangria. Wist je dat een granita een half bevroren drankje is wat zijn oorsprong kent in Sicilië?

Ingrediënten: 

 
  • 750 milliliter rode wijn 
  • 500 milliliter druivensap 
  • Sap van 2 sinaasappels 
  • 3 perziken 
  • Verse munt
  • 150 gram rode bessen
Sangria granita

Bereidingswijze: 

 
  • Schenk de rode wijn, het druivensap en het sap van de 2 sinaasappels bij elkaar; 
  • Schil de perziken en verwijder de pitten. Rits de rode bessen van de takjes; 
  • Pureer de perziken en bessen met een staafmixer. Voeg toe aan het rode wijn mengsel. Pureer dit even samen; 
  • Zet het mengsel in een bak in de diepvries. Na 45 minuten roer je het geheel door met een vork; 
  • Herhaal dit elke 45 minuten tot het geheel is bevroren; 
  • Schep de Granita in glaasjes. Serveer met extra rode bessen en verse munt. 

Ben jij geïnspireerd door deze content? Bekijk dan één van onze andere blogs hieronder. Of volg ons op Instagram @Berrybrothers.nl en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wil je graag jouw bessennieuws of creatie met ons delen? Gebruik dan de hashtags: #berrybrothers #berrybrothersrecepten. Tot de volgende keer!

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar top

Word berryfan!

En ontvang ons gratis zacht fruit receptenboek