Gebakjes met banketbakkersroom en rode bessen

Bakkersroom met rode bessen

Heb je binnenkort een verjaardag of gezellig middagje met vrienden of familie? Dan hebben wij een lekker én makkelijk recept voor jou om op tafel te zetten! Deze gebakjes met zelfgemaakte banketbakkersroom en rode bessen zijn niet alleen overheerlijk, maar ook kleurrijk! Onderstaande recept is voor 12 gebakjes. Heb je minder gebakjes nodig? Dan is het mogelijk om de helft van de gebakjes later op te maken. Op deze manier worden de bodems niet zacht. Het receptuur is gemaakt door Denise Grootendorst. De fotografie is gemaakt door Renske van Buren.

Ingrediënten voor 12 gebakjes:

 

  • 65 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 35 g bloem
  • 350 ml melk
  • 300 g Berrybrothers rode bessen 
  • 12 gebaksbodems
  • 4 el poedersuiker
Bakkersroom met rode bessen

Bereiding van dit recept:

  1. Meng de suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer goed door.
  2. Verhit in een pannetje de melk. Zodra de melk begint te koken, voeg je deze al roerend toe aan het mengsel van suiker, ei en bloem. 
  3. Als dat goed is doorgeroerd, giet je het mengsel terug in de pan. Breng aan de kook terwijl ze goed blijft roeren. Zodra het de dikte van gele vla heeft, is het goed. 
  4. Laat afkoelen in de koelkast met folie op de room om een velletje te voorkomen. 
  5. Ris de rode bessen van de takjes met de tandjes van een vork.
  6. Vul ieder gebakje met een paar eetlepels banketbakkersroom, gevolgd door net zoveel rode bessen als er op passen en bestuif de besjes met poedersuiker (met behulp van een zeefje). 

Laat het smaken!

Bakkersroom bakket

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar top