Granola koeken met rode bes

Granola koeken met rode bes

Niet alleen het rode bessen seizoen loopt begin september ten einde, maar ook de (school) vakanties. Gelukkig blijven de rode bessen bijna jaarrond goed in de koelcel. Hierdoor is dit hét product om gezond het jaar door te komen. Daarom delen wij graag dit lekkere recept voor granola koeken met rode bessen. Dit recept is in samenwerking gemaakt met @snoepgezond.

Ingrediënten voor 9 koeken

 

  • 50 gram granola
  • 50 gram havermout
  • 50 gram bloem/eiwitpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el pindakaas
  • 1,5 el honing/ agave/ zoetstof
  • 35 gram kokosolie
  • 50 gram rode bessen
Granola koeken met rode bes bovenaanzicht

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de overn voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de granola, havermout en bloem/ eiwitpoeder. Spatel hier de bakpoeder doorheen.
  3. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de honing en pindakaas toe aan de droge ingrediënten. Roer met een spatel zo goed mogelijk door.
  4. Ris de rode bessen met een vork van het takje af.
  5. Voeg de rode bessen toe aan de mix en kneed deze met je handen voorzichtig door het deeg. 
    Let op: het deeg is redelijk plakkerig. Is het geheel veel te nat of plakkerig, voeg dan wat extra bloem of havermout toe.
  6. Verdeel het deeg in 9 gelijke porties en rol elk deel tot een balletje. Druk deze plat tot een koekje. 
  7. Leg de koekjes op de bakplaat en druk eventueel nog iets aan, zodat je een mooi rond koekje krijgt.
  8. Schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven en bak de koekjes goudbruin. 
  9. Test of de koekjes gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Blijft er geen deeg aan de prikker vastplakken, dan zijn de koekjes klaar.
  10. Laat de koekjes volledig afkoelen, voordat je ze in een afgesloten trommel kunt bewaren.

Deze koekjes zijn ideaal om in het weekend of in de avonduren te maken. Wanneer je ze in een afgesloten trommel bewaard, kun je ze enkele dagen bewaren. Ook is dit recept gemakkelijk te variëren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van stukjes chocolade, rozijnen of iets anders lekkers. Op deze manier raak je met deze koeken nooit verveeld!

 

Laat de koeken smaken!  

Gerco, Franciene en Nijs, de eigenaren van familiebedrijf Berrybrothers

Recente berichten

Nieuws, weetjes en feitjes over gezondheid en lifestyle

Scroll naar top